Tillsätt vattnet och mixa en stund till tills det hela får en smörig mjukglasskonsistens. Du kan behöva stanna maskinen och skrapa ner smet som har fastnat längs sidorna några gånger
Underbart mjuk och så där härligt krämig, nästan så att den påminner lite om mjukglass. Än så länge finns många varianter i mitt huvud, jag har bara inte hunnit testa dem än, men jag kan tipsa om att en slurk Baileys i smeten är riktigt vuxetgott
Visst, glassen var lite mellan mjukglass och "vanlig" lite smält glass i konsistensen när den var färdig, men hade man velat ha den mer frusen som vanlig köpeglass hade det räckt med en extra kvart i frysen - det var dock inget vi orkade vänta på, och dessutom älskar jag när glassen är lite mjuk (när jag var liten körde jag alltid glassen i micron)
Han är ju oerhört skeptisk till choklad, det var inte längesen som han smakade chokladtopping på mjukglassen på Mc Donalds och mådde dåligt en halv kväll för att han hade en sån otäck smak i munnen, så det var ingen självklarhet att han skulle gilla dem
Det är ingen hemlighet att jag älskar glass, och för ett tag sedan såg jag ett inslag på Facebook om hur man gör chokladsås som stelnar på glassen, precis som chokladdoppad mjukglass
Först avnjöt vi den när den kört en stund i glassmaskinen och då var konsistensen som mjukglass. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda ned i äggsmeten
Man behöver ingen glassmaskin och det blir ändå en helt underbar glas, lite som mjukglass. Vispa med elvisp tills smeten tjocknar och börjar få lite styvare toppar
Vi tänkte bege oss ut på staden och kika lite på stohejet som anordnats, smaska på en mjukglass och njuta av den stora lampan som är tänd på himlen, dagen till ära