Tillsätt de blandade torra ingredienserna, rör om tills smeten är slät. Så här den 1a maj så är det tradition att äta munkar och dricka mjöd (sima) i Finland
Blanda samtliga ingredienser till smeten. Gammeldags bakverk som fanns redan på 1500-talet, intaget av Tyskarna till Sverige och avnjöts med mjöd vid festliga tillfällen
I lördags så grillade vi oxfilé och åt massa gott till, sen hade Björn fått med sig mjöd hem från Lördags airsoft spel från en kille han brukar spela med som vi fick testa
Blanda ihop med de torra ingredienserna, även russinen, och rör om till en slät smet. Vispa sönder äggen lite lätt och tillsätt mjödet och fettblandningen
Spädgris med mjöd och rotselleri var också en aningen ojämn rätt. Trots mycket goda ingredienser och otroligt vältillagade råvaror var detta en ganska brokig rätt
Att kunna ta fram en så intensiv smak eller doft av dessa ingredienser är verkligen något speciellt. Kuhnhenn som vi tidigare behandlat på bloggen fortsätter att imponera och förundra genom att på ett så lekfullt och experimentiellt sätt brygga mjöd
NÄR JAG LAGAR en halv sats mjöd går det åt bara 1/4 tesked jäst. Ja, jag menar så, för prislappen på ingredienserna till en laddning kanelbullar, som blev bieffekten av mjödtillverkningen, är ingalunda 15 cent
På den mjuka kalkstenen kan ni njuta ert barkbröd, slicka riddararsle och lajva fritt i filtkåpor och bröstsköldar till dess att mjödet sprutar ur öronen
Andra mjödvarianter – Det finns även annat som kan användas som ingredienser i mjöd. Det ska icke förknippas med mjöd, googlade lite och fann följande på Wikipedia