Trevlig lördag till alla mina fina läsare. Just nu läser jag bokenDEN FRANSKE BAGAREN av Sébastien Boudet, en bok jag köpt en tid tillbaka men som fått stå i bokhyllan och bli dammig i väntan på min längtan att läsa den
Ja, idag var min enda plan att gå i pyjamas hela dagenoch att baka något gott. Jag har bakat något gott men annars så har ingenting blivit som jag tänkt mig
Kram och god natt. Så det blir att mixa lite mer smoothie till lördagsfrukosten. Senast gjorde jag av de få frukterna som vi hade hemma- ananas och apelsin
Jag har publicerat ett recept från morfars anteckningar tidigare här på bloggen, men när mamma ochhennes bror pratade ihop sig kom de på att det tillagningssätt som morfar brukade använda var lite annorlunda
Sentframåt småtimmarna rundade vi av lördagen efter att ha avhandlat en uppsjö olika samtalsämnen, ätit oss lyckliga och tacksamma på jordärtskockssoppa med räkor, lax en varmrätt i form av Biff Rydberg så god så man nästan dog lite, ochden minsta i sällskapet bad om ombackning och sist crème brûlée
En riktigt skön lördag med andra ord. Idag har vi bara tagit det lugnt, skrotat omkring i myskläder, gått promenader med syster och svågers hund som vi varit hundvakter åt, fällt en tår i tv-soffan under slutscenen i filmen Mrs Doubtfire som jag och LIllan tittade på, bakat pizza ochen sockerkaka med fläderinkokta krusbär och lakrits
Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto. Jag slängde ihop denna pestorätt när Zack hade en kompis över, kompisen tog tre portioner
Oj, så gott och pinsamt enkelt att fixa ihop det här var. Gillar du pesto genovese. Detta är inget petimeterrecept med måttangivelser hit och dit utan det är bara att köra på
Även om jag vart i Thailand och Hemsedal. Kanske baka en tårta eller två. Och glad påsk of course. Den här tårtan bakade jag i alla fall till jobbets påskfika i går ochden blev verkligen tok-god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.