Rör därefter ner vetemjöl och bakpulver i degen växelvis med mjölken. 125 g ODENSE marsipan. Rör samman smör och farinsocker tills det är mjukt och krämigt
Blir en deg. När du ska kavla ut marsipanen till prinsesstårta gör det mellan två plastfoliebitar. Arbeta ihop degen med skållad och mald mandel, florsocker och bittermandelessens
Blir en deg. När du ska kavla ut marsipanen till prinsesstårta gör det mellan två plastfoliebitar. Arbeta ihop degen med skållad och mald mandel, florsocker och bittermandelessens
Här har vi lagt sockerkokta rabarber i tårtbottnen och täckt med en marsipandeg innan tårtan bakas. Tillsätt florsocker och arbeta degen färdig med äggula och vatten
Spacklad med chokladganache, täckt med ljusrosa marsipan och garnerad med rinnande chokladganache,maränger, färska hallon, macroner, pärlor ,ätbart glitter,och chokladpynt
med lakritspulver eller smörkola-extrakt men jag valde att använda mig av bittermandelolja och vaniljpulver för jag tycker om smaken (blir som marsipan nästan) och det är saker som är enkla för er att hitta på ICA eller Coop
Kavla ut marsipanen och täck rullarna, se till att kanterna möts ihop fint. Dela degen i två delar och rulla ut till lagom stora rullar, sätt sedan in dem i kylen en stund så de får stelna till sig en aning, gärna på en baplåtspapperklädd yta
Sedan tärnade jag mandelmassa (inte marsipan. Nyp ihop och knåda till en jämn deg. Till slut blandade jag ihop till en "smuldeg" av fyrkornsflingor, socker och smält smör
Forma små avlånga bitar av degen. Jag har tidigare gjort hälsosam mandelmassa/marsipan, men de var så pass länge sedan att det var hög tid att göra det igen
När båda "degarna" är kalla så blandar du ihop dom till en marsipan. Samt marsipanen. ) Marsipanen spricker lätt när man rullar den så rosor är mission impossible
Garnera eventuellt även med en liten pumpa gjord av marsipan eller sockerpasta. Forma varje degbit till en råtta (droppe) som läggs på plåtar med bakplåtspapper
Det här är dessutom ett bra grundrecept om man vill göra cookie-pops (kakor på pinne) eller om man vill dekorera kakor med marsipan/sugarpaste eller kristyr