Marmelad med stevia recept

LCHF Marmelad

LCHF Marmelad

Sila av fruktköttet och låt koka upp igen med det grovrivna skalet och stevia, lägg ner gelatin och låt det smälta
Veganskt kikärtssmör med carob och flingsalt

Veganskt kikärtssmör med carob och flingsalt

Jordnötssmör, Nutella, sylt och marmelad - släng er i väggen för kikärtssmör är här för att stanna. Jag smaksatte mitt kikärtssmör med mesquite carob- pulver och gav den ett lyft med lite flingsalt
Fikonmarmelad med mandel

Fikonmarmelad med mandel

På julaftonen fick jag ett ryck och gjorde den här goda fikonmarmeladenmed grovt hackad mandel i. Även om just fikonmarmelad förstås är gott vilken tid som helst på året
Lowcarb Marmelader

Lowcarb Marmelader

Sila av fruktköttet & låt koka upp igen med det grovrivna skalet & stevia, lägg ner gelatin & låt det smälta

Glutenfria scones med smak av Vanilj & Fikon

Till dessa supersmarriga skapelser serverades det, ägg, lite mer fikon, chaithé, philadelphiaost, limevatten och “jordgubbsmarmelad” som egentligen bara är jordgubbar jag kokt ihop med lite stevia strö och förvarat i kylskåpet, är väl mer som sylt men vad gör det när den är nyttigare än köpmarmelad
Äppelmarmelad

Äppelmarmelad

Låt moset svalna en stund innan du rör ner stevia och honung. I Anna Halléns senaste bok finns många smaskiga recept och idag testade jag att göra äppelmarmeladen
Raw psylliummarmelad med jordgubb och lime

Raw psylliummarmelad med jordgubb och lime

Skillnaden mellan sylt och marmelad är att sylt är tunnare i konsistensen medanmarmeladen har en lite tjockare konsistens så att den ligger kvar på smörgåsen utan att rinna av eller absorberas av brödet

Visste ni detta om socker?!

Sockret används vid tillagning av sylt, marmelad och gelé. Err socker med tillsatt geleringsämne, som kan användas istället för gelatin i till exempel pannacotta och som gelé överst på en tårta

Koka egen saft

 Jag fryser in mycket men lite saft, sylt eller marmelad vill jag gärna koka med en gång. Att lägga upp ett eget förråd av egen saft, sylt eller marmelad är mödan värt även om vi i dag kan hitta det mesta i våra matbutiker

Curd på årets favoritbär

Fikonmarmeladmed mandel. Curd har visserligen inte samma hållbarhet som sylt eller marmelad. Mixa bären med en stavmixer