Så det fick bli en kycklingsallad med färdiggrillad kyckling, för ärligt talat – den utklassar nästintill all kyckling som tillagas själv – serverat med en mix av godsaker och toppat med fetaost, pistagenötter och marineradepolkabetor
polkabetor - fungerar lika bra med röda eller gula betor. Vispa samman citronsaft och olivolja. Skala och skiva betorna så tunt det går, antingen genom att hyvla med osthyvel eller använda mandolin
Jag marinerade lammet i olja, rivet citronskal, salt och rikligt med peppar. I helgen gjorde jag citronmarinerad lammytterfilé med polkabetor och het majonnäs
Mari Bergman och Mia Troberg Elonq 400 g Polkabetor. 1. Vacker betsallad. Skala 4 st av varje sort av betorna och skär dem i tunna skivor med hjälp av en mandolin eller i en matberedare
Randiga polkabetor är roliga och detta var definitivt ett bra sätt att laga dem. Servera den nystekta fisken med sellericrème, marinerade betor, blomkål och brynt smör
God Morgon alla matglada, hur har ni det där ute en lördagsförmiddagsom denna. Vi har det alldeles förträffligt fint, långsittarfrukosten har just intagits i sällskap av Anders Eldeman och hans melodikryss, det gick väl sisådär om vi ska vara helt ärliga
Okej polkabetorna var goda, JA. Sådär ja, då var min mamma firad på mordag, i efterskott. Beställde bord på Sjökrogen som ligger intill Hjälmaren, vid Katrinelund
300 g Polkabetor. 1. Tofu. Skär tofun i kuber. Skölj och finhacka persiljan och skala och riv vitlök. Blanda persilja och vitlök med olja, salt och peppar i en stor skål och lägg i tofubitarna
2-3 rödbetor/polkabetor, ej kokta. 2-3 rödbetor/polkabetor, ej kokta. Det är inte svårt att äta bra när de flesta av råvarorna går att hämta i pallkragarna