Till och med Kära Hustrun som inte är så förtjust i strömming smaskade glatt. Vänd ner cirka 500 g sill-/strömmingsfiléer och låt marinera minst en timme
Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme
Ta upp strömmingen ur marinaden och torka lätt med hushållspapper. Marinera strömmingarna i filmjölk, skånsk senap och 1 tsk salt cirka 1 timme (gärna upp till ett dygn om möjligt). Värm upp 1 dl solrosolja till 180 grader och stek strömmingen i cirka 4 minuter. 12 st strömmingsflundror
Lägg ner strömmingsfiléerna i blandningen och låt marinera i kylen över natten. 600 g strömmingsfilé. 1600 g strömmingsfilé 1 dl crème fraiche 2 msk dijonsenap 1 st tomat Persilja, dill och gräslök till garnering Grovt rågmjöl Smör till stekning 2 dl vispgräddeBlanda crème fraiche och dijonsenap
Dagen till ära så känns det också rätt att ge ett litet, mycket enkelt, recept på min mans favorit dessert den här årstiden, jordgubbar marinerade i cointreau
Gå inte förbi de obligatoriska klassikerna inlagd- och senapssill, de mjälla inlagda strömmingarna, hans vitlöksgravade strömming med löjrom, den utsökta marinerade anjovisen ( se recept nedan) och innovationen ålrökt sill
Klicka ut gräddfil, den marineradeströmmingen och stenbitsrommen, avsluta med riven pepparrot. Placera den dragna strömmingen på ett litet fat och slå på lagen
Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme