Skrubba citronerna i varmt vatten och torka sedan av dem. Tillsätt vatten och skapa en degboll. Nu ska ni få receptet på denna ljuvliga citron & marängpaj som passar som handen i handsken nu i Påsk
Lägg gelatinblad i kallt vatten. Citronkräm. Häll över det i en annan bunke, krama ur vatten ur gelatinbladet och lägg i tillsammans med smöret och rör runt och låt svalna
Häll citronsaft, äggulor, vatten, socker och majsena i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen, vispa ner smöret, lite i taget, och rör ner citronskalet
Blir den för torr, tillsätt lite vatten till en bra konsistens. 4 dl turkisk yoghurt (jag använde den magra varianten)4 ägg2 dl sötströ2 små ekologiska citroner (skal o juice)
Kyl den sedan snabbt under vispning (i kallt vatten i diskhon) och häll den kall i pajskalet. 0,5 dl kallt vatten. Rivet skal och pressad saft av 2 citroner. 0,5 dl kallt vatten
Lemon-meringue pie är en klassiker, på franska heter den tarte au citron meringuée. Ett skal av söt pajdeg förbakas och fylls sedan med en citronkräm som toppas av maräng som spritsas eller breds ovanpå pajen och gräddas klar alternativt bränns av med en gasolbrännare
Detta recept är en variant av den traditionella citronmarängpajen fast med svartvinbärspure istället för citronsaft, vilket ger en blackcurrantcurd eller, på ren svenska, en svartvinbärscurd