Marängpaj citron vatten recept

Citron & marängpaj

Citron & marängpaj

Skrubba citronerna i varmt vatten och torka sedan av dem. Tillsätt vatten och skapa en degboll. Nu ska ni få receptet på denna ljuvliga citron & marängpaj som passar som handen i handsken nu i Påsk
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

denna gång fick jag användning av mina citroner jag "fyndade" i affären häromdagen. Jag har länge varit sugen på citronpaj
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Tillsätt ev kallt vatten så att degen blir smidig. Häll citronkrämen i det förgräddade pajskalet. vatten
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Men så hittade vi inte någon ekologisk lime i vår lilla butik så jag bytte helt enkelt ut den mot ekocitroner som jag hittade
Citron och marängpaj

Citron och marängpaj

Blanda då vatten, socker, majsstärkelse, pressad citron och rivet citronskal i en kastrull. Medan pajskalet svalnar så blandar du ihop citronkrämen
Marängpaj med vinbär

Marängpaj med vinbär

Blanda crème fraiche, florsocker och rivet citronskal. ½ st citron. 2 msk vatten. Sätt ugnen på 200°. Pajdeg
Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj

Lägg gelatinblad i kallt vatten. Citronkräm. Häll över det i en annan bunke, krama ur vatten ur gelatinbladet och lägg i tillsammans med smöret och rör runt och låt svalna
Passionfrukts- och marängpaj

Passionfrukts- och marängpaj

Jag har alltid varit barnsligt förtjust i citronmarängpaj, men är den spetsad med massor av passionsfrukt då går jag i spinn
Citron- & marängpaj

Citron- & marängpaj

Häll citronsaft, äggulor, vatten, socker och majsena i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen, vispa ner smöret, lite i taget, och rör ner citronskalet
Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj

Blir den för torr, tillsätt lite vatten till en bra konsistens. 4 dl turkisk yoghurt (jag använde den magra varianten)4 ägg2 dl sötströ2 små ekologiska citroner (skal o juice)
Citron- och marängpaj

Citron- och marängpaj

Kyl den sedan snabbt under vispning (i kallt vatten i diskhon) och häll den kall i pajskalet. 0,5 dl kallt vatten. Rivet skal och pressad saft av 2 citroner. 0,5 dl kallt vatten
Citron- & marängpaj

Citron- & marängpaj

Blanda vatten, socker, majsstärkelse och pressad citron i en gryta. Citronkräm. Citronkräm. Ta av från spisen och blanda i rivet citronskalet och fett
Persika- och marängpaj

Persika- och marängpaj

Skrubba citronen i varmt vatten. Torka av och riv skalet av citronen och pressa ur saften. Låt krämen svalna i kallt vattenbad
Citron- & marängpaj

Citron- & marängpaj

Lemon-meringue pie är en klassiker, på franska heter den tarte au citron meringuée. Ett skal av söt pajdeg förbakas och fylls sedan med en citronkräm som toppas av maräng som spritsas eller breds ovanpå pajen och gräddas klar alternativt bränns av med en gasolbrännare
Lemon merengue pie cocktail

Lemon merengue pie cocktail

Den här smakar som en marängpaj. Blanda vodka, citronjuice, sockerlag, lemon curd och äggvita med grovt krossad is i en shaker
Blackcurrant Meringue Pie

Blackcurrant Meringue Pie

Detta recept är en variant av den traditionella citronmarängpajen fast med svartvinbärspure istället för citronsaft, vilket ger en blackcurrantcurd eller, på ren svenska, en svartvinbärscurd
Citron&marängpaj!

Citron&marängpaj!

Lägg äggvitorna och resten av sockret i en värmesäker skål och ställ skålen över en kastrull med kokande vatten
Citron - och Marängpaj

Citron - och Marängpaj

Det här är min Mors favorit - frisk citronpaj med marängtäcke. Citronkräm. Ta av från spisen och blanda i rivet citronskalet och fett