Baka en hög, luftig och saftig tårtbotten är inte svårt. Detta recept är ursprungligen från Polen där vi ofta bakar med potatismjöl som ofta ger höga och luftiga kakor
Jag serverade den med lätt vispad kokosgrädde och lingon samt lite extra hackad choklad på toppen. Du kan utesluta matcha grönt te pulver och smaksätta kakan precis som du önskar
Baka en hög, luftig och saftig tårtbotten är inte svårt. Detta recept är ursprungligen från Polen där vi ofta bakar med potatismjöl som ofta ger höga och luftiga kakor
Jag bakar alltid min botten ett par dagar i förväg då den är lättare att dela när den varit fryst. Smöra en form och sätt en krage av bakplåtspapper runt kanten så inte kakan svämmar över
När du sedan tinar den är den mycket lättare att dela än om den är nybakad. Om du vill ha chokladbottnar går det fint att röra ner någon matsked kakao eller två i smeten
Lägg smör och socker i en annan skål och vispa med en elvisp tills det blir lätt och luftigt. Kakan ska vara lite lätt undergräddad eftersom den fortsätter att bakas en stund även efter att den tagits ut ur ugnen
Vispa tills det blir luftigt och puröst. Det gör du lättast genom att smörja insidan med smör,klipp ett bakplåtspapper över mitten och fäst pappret mot den smorda insidan, runt hela