Tycker du om laxoch den lite distinkta smaken av gorgonzola så kommer du att älska den här rätten. med kajakerna, vårens första vildblomsbukett, strömmingsfiske i ledan, de hemliga ställena i bergsskrevorna och de långa kvällarna med middag och utsikt över tallar och hav
Jag har blivit inspirerad av Elins TBT-kategori med tips på gamla godingar och tänker att jag, trots bloggtorka på sistone, borde rota fram mina favoriter ur bloggarkivet och låta dem få lite tid i rampljuset igen
Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan neråt. Det är lätt gjort med en tång. Rör i créme fraichen ochdillenoch låt puttra ytterligare några minuter
Dill i valfri mängd. Lägg laxfilén i ugnssäker form. Blanda 2 dl cremefraiche och den rivna Västerbottensosten och bred ut den på laxen. 1 dl sherry och buljongtärning ska reduceras till hälften ungefär. Blanda ner 2 dl creme fraiche ochdilloch låt allt puttra ihop. 4 bitar laxfilé