Skör bort blast och botten på fänkålen och strimla. 4 portionsbitar laxfilé. 1 fänkål. 1 paket saffran. 1 burk / paket krossadetomater. Skär laxen i bitar om 3 x 3 cm och rör ner försiktigt. 4 portionsbitar laxfilé. 3 vitlöksklyftor 1 fänkål 1 paket saffran. 1 burk / paket krossadetomater
Hoppade över fänkålen och la till färska tomater, paprikapulver, tomatpuré och hummerfond. Tillsätt saffran, vitt vin, riven vitlök, tomatpuré, krossadetomater, timjan, paprikapulver, lagerblad, cayennepeppar, hummerfond, fiskbuljongtärningar och vatten
Lägg i skivade morötter, fänkål och potatis som får fräsa med i några minuter. rör ner krossade och passerade tomater tillsammans med buljong, vatten och fond
För att kompensera för det har jag dels använt mig av både kombu och nori – dvs två sorters alger i buljongen för att få till en schysst havssmak, och sedan använt mig av en kombination av olika grönsaker och proteinkällor för att få till den där varierande konsistensen som en fiskgryta med både torsk, lax, musslor och räkor har
½ gram saffranbuljongen från musslorna. 1 fänkål1 gul lök1 vitlök1 morot½ gram saffranbuljongen från musslorna2-4 msk fiskfond500g krossadetomater1 liten paprika½ morot6 cm purjolökStek skivad fänkål, lök och morot i lite olja tills löken blir genomskinlig häll på saffran och stek ytterligare 5 minuter, häll på buljongen från musslorna samt 2-3 dl vatten och fonden. Låt koka 15-20 minuter, mixa sedan blandningen och ställ tillbaka på plattan, tillsätt krossadetomater. 600 g fisk, jag valde lax, gös och sej100 g skalade räkor ca 250 oskalademusslorna1 näve bladpersiljaSalt och svartpeppar1 klick creme fraichLägg i fisken och lått den bli färdig i soppan ca 10 minuter de sista minuterna tillsätter man räkor och musslor. 1 fänkål