Lax fänkål krossade tomater saffran recept

Fiskgryta med tomat och fänkål

Fiskgryta med tomat och fänkål

Skör bort blast och botten på fänkålen och strimla. 4 portionsbitar laxfilé. 1 fänkål. 1 paket saffran. 1 burk / paket krossadetomater. Skär laxen i bitar om 3 x 3 cm och rör ner försiktigt. 4 portionsbitar laxfilé. 3 vitlöksklyftor 1 fänkål 1 paket saffran. 1 burk / paket krossadetomater
Annas fiskgryta med saffran, lax och räkor

Annas fiskgryta med saffran, lax och räkor

Hoppade över fänkålen och la till färska tomater, paprikapulver, tomatpuré och hummerfond. Tillsätt saffran, vitt vin, riven vitlök, tomatpuré, krossadetomater, timjan, paprikapulver, lagerblad, cayennepeppar, hummerfond, fiskbuljongtärningar och vatten
LCHF fiskgryta med saffran

LCHF fiskgryta med saffran

1 fänkål. 1 burk krossadetomater. räkor, musslor, lax, torsk etc som är skurna i ca 3×3 cm bitar. 1 pkt saffran. 1 fänkål. 1 pkt saffran
Kafé Tinells fisksoppa med saffran

Kafé Tinells fisksoppa med saffran

Häll sedan i krossadetomater, vatten, buljongtärning, saffran, vin och fond. 7 dl vatten1 grönsaksbuljongtärning 3 dl krossadetomater 1 fänkål 1 palsternacka 1-2 morötter 1-2 potatisar ½ purjolök 2 vitlöksklyftor ½ hg färsk dill 500 g valfri fisk (ex lax, torsk, marulk) ½ dl hummerfond 1 dl vitt vin 2 dl grädde 1 påse saffran 1 dl gröna ärtor Ev. 3 dl krossadetomater. 1 fänkål. 1 påse saffran
Fisk- och skaldjursgryta med saffran

Fisk- och skaldjursgryta med saffran

Lägg i skivade morötter, fänkål och potatis som får fräsa med i några minuter. rör ner krossade och passerade tomater tillsammans med buljong, vatten och fond

Lakridsdoftande fisksoppa med saffran

Skär/hacka all lök och fänkålen. Fräs lätt i smör, ihop med saffran anis och stjärnanis. 1 burk(ar) krossadetomater. 1 st fänkålsstånd. 200 gram lax
Fiskgryta med saffransaioli

Fiskgryta med saffransaioli

Fräs morot, selleri, fänkål och lök i olivolja i en stor kastrull i några minuter utan att de får färg
Fisksoppa med aioli

Fisksoppa med aioli

Saffran är definitivt ett plus om man kan ha i, likaså fänkål. Börja med att skiva morot, fänkål, purjolök och lök
Vegansk bouillabaisse

Vegansk bouillabaisse

För att kompensera för det har jag dels använt mig av både kombu och nori – dvs två sorters alger i buljongen för att få till en schysst havssmak, och sedan använt mig av en kombination av olika grönsaker och proteinkällor för att få till den där varierande konsistensen som en fiskgryta med både torsk, lax, musslor och räkor har

Mästerkockarnas fiskgryta

lax, torsk, sej, lubb).  Fräs lök, vitlök, fänkål, timjan och saffran i rapsolja utan att det tar färg
Saffransdoftande fisksoppa

Saffransdoftande fisksoppa

Vad sägs om vitt vin, saffran, fänkål, grädde, lax, torsk, räkor i en enda härlig blandning tillsammans med aioli och hembakat bröd

Bouillabaisse

½ gram saffranbuljongen från musslorna. 1 fänkål1 gul lök1 vitlök1 morot½ gram saffranbuljongen från musslorna2-4 msk fiskfond500g krossadetomater1 liten paprika½ morot6 cm purjolökStek skivad fänkål, lök och morot i lite olja tills löken blir genomskinlig häll på saffran och stek ytterligare 5 minuter, häll på buljongen från musslorna samt 2-3 dl vatten och fonden. Låt koka 15-20 minuter, mixa sedan blandningen och ställ tillbaka på plattan, tillsätt krossadetomater. 600 g fisk, jag valde lax, gös och sej100 g skalade räkor ca 250 oskalademusslorna1 näve bladpersiljaSalt och svartpeppar1 klick creme fraichLägg i fisken och lått den bli färdig i soppan ca 10 minuter de sista minuterna tillsätter man räkor och musslor. 1 fänkål