Nej, det här har inte blivit en asiatisk matlagningsblogg, men med veckans oplanerade tema passar jag på att skriva ett inlägg om hur man lagar en autentisk fried rice i Thailand
En kompis hade lagatthaimat och jag blev sugen på det så jag gjorde också det. En lång dag är över, jag har jobbat och varit hos frisören, tränat och handlat och lagat mat
Ikväll blev det en jättegod Thairätt som är väldigt lätt att laga. Thaimat med kyckling, 4 pers. Så var denna tisdag över, jag har har haft en bra dag som började med ett zumbapass klockan nio, det är egentligen inget pass för mig men idag var det så roligt för många som var med var så proffsiga att det blev roligt att både titta på dem och dansa
Eftersom thaimat och färsk ingefära är två favoriter här hemma, och mat som är enkelt att laga, gott att äta uppskattas, så var jag ju bara tvungen att testlaga Livsnjutarnas bidrag till Månadens middagstips
Jag brukar inte laga thailändsk mat så ofta. Att äta thaimat på restaurang är ju ofta otänkbart, inte bara på grund av riset utan med tanke på hur söta dessa grytor ofta är
Måste tipsa om en grymt god middag vi åt idag, den är så enkel att laga att alla klarar det och smakerna är en blandning av kinesisk och thaimat, en nya favoriträtt, gör den bara
Skär kycklingen i tärningar och fräs i olja några minuter. Häll på fishsaucen och fräs ytterligare någon minut, pudra över majsstärkelsen och rör om, ha i kokosmjölken, vattnet och buljongtärningen ha även i spadet från ananasen
Jag kommer säkerligen återkomma till thaimaten, för vi gick en matlagningskurs under bortavaron och kommer definitivt laga mer thai-inspirerat här hemma framöver