Kycklinggryta recept

Kycklinggryta

Kycklinggryta

Kycklinggryta är en maträtt som du kan laga på många olika sätt. Du bestämmer genom ditt val av tillbehör och ingredienser om du vill göra lyxig festmat eller en stor sats av en god och ekonomisk rätt som du kan frysa in och ha i lunchlådor. Rätten passar utmärkt till både ris och potatis och varför inte som en pastasås? Om du lagar kyckling i gryta kan du också välja mellan att använda hela kycklingen eller bara benfria bitar. När det gäller kryddning och tillbehör hittar du en hel del matnyttigt här på myTaste!

Klassisk rätt för vardag och fest

Kycklinggryta är ett bra sätt att tillaga djupfryst kyckling som du först låtit tina. Om du uppskattar omsorgsfull kokkonst och avancerade recept med riktigt fina råvaror föreslår vi att du gör en indisk tandoorigryta genom att först marinera kycklingen över natten. Antingen i yoghurt och en färdig kryddblandning eller något annat som just du gillar och tror på. Ingefära är ett bra tips. Yoghurten gör underverk med köttet som både blir mer mört och lite ljusare i färgen. Till det kan du koka ris på indiskt vis med lite gurkmeja så får du en riktigt vacker rätt. Vill du istället laga en kycklinggryta som andas svensk husmanskost av högsta klass så kan du steka den i ugnen med finhackad lök, någon rotfrukt och rikligt med svamp direkt från skogen (eller frysen). Med färska örter, en skvätt kycklingfond och lite grädde eller crème fraiche så har du en krämig och underbart doftande maträtt!

Kycklinggryta kan du göra på många sätt

Ett lite annorlunda sätt att laga kycklinggryta på är att utgå från färdiggrillad kyckling. Kombinera med ingredienser som inte behöver så lång tillagning, t.ex. riktigt fint hackade grönsaker och en snabbt tillredd vitvinssås så har du lagat en god och nyttig måltid på bara några minuter! Gryta med kyckling kan varieras efter dina egna och dina gästers preferenser. I många kulturer är detta en riktigt stark rätt med chili eller piri piri men den kan lagas för att passa oss med lite känsligare smaklökar. Vill du ha mer tips på hur man lagar denna rätt, som kan varieras nästan hur mycket som helst, så är myTaste det rätta stället för dig. Du kan även hitta mycket inspiration till olika efterrätter som rundar av måltiden på ett perfekt sätt. Vill du ha en nyttig efterrätt som en syrlig sorbet eller något riktigt festligt som en tårta? Du finner recepten här på myTaste. Lycka till med din kycklinggryta!

Sökförslag och sidor