Om man vill fortsätter man sedan med att klippa bort taggarna på bladen. Och enda anledningen att jag överhuvudtaget brydde mig om den var för att kunna säga åt pizzabagaren att ta bort den där burkade, läskiga grönsaken från pizzan
Carpaccio med oliver och kronärtskocka. Och här kommer några tips på förrätter från året som gått, både vegetariskt och ickevegetariskt, med kött och med fisk
Jag älskar sådana påburk, men den färska varianten äter jag nästan aldrig. Det känns som att jag lagar avsevärt mycket mer mat när vi är på landet än när vi är hemma
Tillbehör och Garnityr såg jag för ett tag sedan ett recept på fyllda rullar av rotselleri. Jag kom inte alls ihåg vad han hade i de där rullarna men själva idén med rotsellerin kopierade jag rakt av och hittade på en alldeles egen variant som vi åt när vi var i Malmö senast
Koktiden varierar beroendes på hur stor kronärtskockan är. Kronärtskocka så gott. Går att köpa påburk och tillsammans med olja och kryddor perfekt som tapas eller på buffén
Men det brukar sällan hända att jag använder dem, kanske i någon gryta eller på en hemlagad pizza. Hör du till dem som brukar ha en burk med kronärtskockshjärtan hemma i skafferiet