Krämig sillröra recept

Vårt julbord & Krämigt

Vårt julbord & Krämigt

- Mammas sillröra, löksill och senapssill. Hela högen höll med om att det blir en riktigt krämig och väldigt god Janssons, en ny receptfavorit på julbordet i vår släkt
Årets sillinläggning – ny smak!

Årets sillinläggning – ny smak!

Vill du ha lite andra smaksättningar på din sill så går det bra att använda en del av den inlagda sillen och blanda ihop till en krämigaresillröra med tex crème fraiche och lite kryddor och smaksättning (vitlök, gräslök, hackad rödlök, löjrom eller något annat kul
Fina fiskensås

Fina fiskensås

½ dl filmjölk (3 % gärna krämig). Blanda fil, färskost, majonnäs och gravlaxsås. Ställ i kylen att mogna medan ni gör resten
Sillröra

Sillröra

Jag tror det beror på att man blandar ut sillen något så den blir lite mildare och krämigare i smaken, prova själva så får ni se

Krämig sillröra

Tärna matjesillen och hacka rödlöken. Lägg detta i en skål. Blanda i gräddfilen, majonäsen, romen och dillen

Sillrulle med ost

Fördela sillröran på bottnen och rulla ihop den. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och matfett i en kastrull