En riktigt god och mättande vegetariskkorvgryta med vitabönor fick det blir till dagens lunch. Ett litet vegetariskt middagstips från mig såhär en torsdag
Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda i vatten, buljongtärning och bönor och låt koka på svag värme under lock ca 10 min. 1 burk (à 400 g) stora vitabönor. 1 burk (à 400 g) kidneybönor
Servera med 1 1/2 dl ris, valfri mängd potatis eller 1 1/2 dl koktpasta samt en sallad. 2 1/2 gul, 1 fettgul och 1/8 röd per portion gryta med ris,potatis eller pasta. 4 dl Ris. 1 burk Vitabönor i tomatsås
laga pasta i tomatsås, pastasallad med tomfisk, linssoppa, köttfärssås med champinjoner, risgrynsgröt, vitkål & morotssallad, potatissoppa, pastagratäng med köttfärs, makaronipudding med skinka, skinksås till pasta, potatisgratäng med skinka, korvgryta med linser o lök o morot, carbonara, kroppkakor, köttfärsbiffar med linssallad, omelett, vitkålssoppa, kålpudding etc etc…