Tillsätt mandel och smaksätt medmandellikör. Skölj och kärna ur och skär plommon och äpplen i bitar. Koka under omrörning, ca 10 minuter. 500 g plommon. 5 dl mandel. 2 msk mandellikör
Koka upp plommon, socker, citron och snittad vaniljstång i en tjockbottnad gryta. Gjorde lite mumsig plommonmarmeladmed hackad mandel häromdagen, blev mycket gott, men man kan utan problem minska mängden mandel till hälften
Tillsätt mandel och häll upp sylten i varma glasburkar. Sjud plommonen i lite vatten under lock, ca 10 minuter, så att kärnorna lossnar från köttet. Tillsätt citronsaft och socker och koka sylten, ca 30 minuter. 1 kg plommon. 50 g mandel
I med socker och koka upp. Blanda ner riven plommonmandel, som finns i kärnan. Den lilla "mandeln" i kärnan kan man med fördel hacka eller riva ner, för smakens skull
Lägg i plommon (du kan låta hela plommonetkokamed och plocka bort kärnorna efteråt) och citronsaft och koka till syltprov (låt lite sylt svalna på en tallrik, och dra med en sked i mitten av klicken
('kångsåmmé', det kraftigaste slaget af buljong, kokad äfven med höns och fågel. "GRÖT är här på landet Bondfolkets mästa föda, den han mäst äter både morgon och afton, då gröten kokas om aftonen och om morgonen upstekes eller upwärmes
Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär plommonhalvorna i mindre bitar. Skålla och skala mandeln. Lägg plommonhacket och kryddorna i en gryta och koka i 10 minuter under omrörning. Tillsätt syltsocker och mandlar och koka i 2-3 minuter. 1-1½ kg plommon. 200 g sötmandel
Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär plommonhalvorna i mindre bitar. Skålla och skala mandeln. Lägg plommonhacket och kryddorna i en gryta och koka i 10 minuter under omrörning. Tillsätt syltsocker och mandlar och koka i 2-3 minuter. 200 gram sötmandel. 2 kg plommon , ca
Receptet till själva äppelkakan är nästan detsamma som plommonkakanmed lakrits jag bakade för ett tag sedan men bytte ut plommon mot äpple och lakrits mot kanel