Låt musslornakoka i ca. Skrubba musslorna och släng de som har trasiga skal. Jag brukar ofta göra gräddiga musslormed vin, men idag blev det i stället asiatisk touch med lime, chili och koriander
Öppna musslorkokas ej. Börja med att skrubba musslorna för att minimera risken för dålig smak. De musslor som efter skrubbning fortfarande är öppna knackas lätt i diskbänken
De känns lite lyxiga (kanske inte för han kocken som har kokat alldeles för mycket fond i sina dar…. Man kan även plocka musslor själv men då är det bra att kolla av hur det är med algblommningen i vattnet
häll i vinet och låt det börja koka innan du har i musslorna. Låt koka i max tio minuter. Skölj musslorna och rensa ut de som är öppna och inte sluter sig när du knackar på dem eller bänder i skaletmed en kniv
Boken dök upp helt överraskande flera veckor, ja säkert månader, efter att Anki varit med och tävlat om den och vi kan lova er att det var en väldigt uppskattad och glädjande överraskning