Köp hem lite grann och koka egen lingonsylt, om du bara visste så gott det är. Jag föredrar att småkoka lingonen i lite vatten innan man tillsätter syltsockret Det gör bären lite extra mjuka men det går bra att gå direkt på sockret om man vill det
Tillsätt sockret och låt koka ihop ytterligare en stund, kanske fem minuter, tills det blir simmigt. Egentligen kan du använda tranbärssylt överallt där du annars tar lingonsylt
Rör om och koka upp den i en kastrull. lingonsylt. Strö över socker blandat medkanel. Igår så vaknade både jag och mannen med hes hals, ont i halsen och feberkänsla
kokande vatten. Här kommer ytterligare ett gott glögg-tilltugg med goda julsmaker. kokande vatten. Den här gången rostade jag mjukpepparkaka i ugnen så skivorna blev lite krispiga och använde dem som kex som jag sedan toppade med brieost och fikonmarmelad
Häll vatten i kastrullen och koka upp. + valfri dekoration tex Lingonsylt. Jag blev så sugen på att testa att baka dessa efter att ha fikat med min dotter, hennes kompis och mamma på Espresso House
Koka upp igen och låt puttra i några minuter. Lingonsylt. Just den här äter jag nästan alltid som den är, eventuellt med lite kanel ovanpå och en skvätt gräddmjölk till
2 tsk kanel. Blötlägg ströbrödet i mjölken ca. 5 minuter. Blanda samman alla ingredienser till en grundsmet, tycker det blir effektivast om man använder händerna
Häll alla ingredienser utom ägg i en kastrull och koka upp. Troligtvis skulle till och med de värsta havregrynshatarna tycka om den här frukosten då det har väldigt lite att göra med torra havregryn med en klick lingonsylt att göra
Veckans söta - Pepparkaksgrottor medlingonsylt. Ja, jag vet att det tekniskt sett är förmiddag, och snart till och med lunch, men med tanke på att jag precis ätit upp min frukostgröt så säger jag godmorgon