När vattnet kokat upp så läggs broccolin i. Skär broccolin i mindre buketter. Vänta tills det kokat upp och låt sen koka i 2-3 minuter. 2 buketter broccoli
En härlig grön soppa med broccoli, gröna ärtor och spenat samt nybakat fröknäcke med rödbetshummus. Stek i olivolja och tillsätt 500 gram färsk skuren broccoli (ta med stammen) och 3 dl frysta gröna ärtor. Låt koka 10 minuter. 3 dl frysta gröna ärtor
Kokabroccolin några minuter, lägg sen upp den i en ugnsform med kalkonbaconen över. Häll sen såsen över broccoli och bacon, sätt in formen i ugnen, 225 grader i ca 15 minuter. 1 kg BroccoliFryst
Koka upp buljongen och lägg i bulgur. 2 1/2 dl grönsaksbuljong1,5 dl bulgur (för egen del tyckte jag det var på tok för mycket bulgur, men det är bara att blanda i så mycket man behöver)10 cm purjolök1 tsk olja1 broccolistånd delat i buketter (jag använde fryst då den färska var slut. Hetta upp oljan och fräs lök, broccoli och kassler ca 3 minuter. 1 broccolistånd del
Koka upp buljongen och lägg i bulgur. Hetta upp oljan och fräs lök, broccoli och kassler ca 3 minuter. 1 broccolistånd delat i buketter (fryst går också bra)
Låt det koka upp. Den här smarriga mixade vitkålssoppan med broccoli påminner lite om en mixad vitkålssoppa med ost som jag gjorde för ett tag sedan och som jag blev väldigt förtjust i (se här)
Blanda smetana, buljong, broccoli, purjo, dill och citronsaft i en kastrull och småkoka en stund. Rör ner osten och arrowrot och koka tills osten smält och såsen tjocknar något
Koka upp grädden på svag värme och häll i osten, rör om ibland tills den smält. Fräs i stekpanna tillsammans med broccolin tills det blivit genomstekt och fått färg