Skaldjur som räkor, krabba, hummer och liknande ska aldrig koka utan bara värmas upp. Häll denna blandning över fisken i kastrullen och låt allt långsamt hettas upp - det får inte koka
Ta bort broskbitarna på krabban eller den hårda muskeln på musslorna. KRABB- ELLER MUSSELGRATINERAD FISK4 portionerCa 500 g färsk fiskfilé, t exrödspätta eller koljaeller 1 pkt djupfryst fiskfiléca 1 tsk salt1 krm vit- eller svartpepparGratängsås. 1 msk smör eller margarin2 msk vetemjölca 1 dl spad från skaldjur och fisk2 dl vispgrädde1 burk krabba, ca 185 g,eller 1 burk musslor i vatten, ca 250 g1 - 1½ dl riven ost, gärna lagrad Herrgårdeller SveciaVik fiskfiléerna dubbla om färsk fisk används, eller skär fiskblocket i ca 2 cm breda bitar. Täck formen med aluminiumfolie och koka fisken i ugn vid 200 grader 15 - 20 minuter (den längre tiden om otinad fisk används). Låt såsen koka 3 - 5 minuter. 1 burk krabba
Efter detta får soppan inte koka mer. Laga soppan på djupfryst hackad eller stuvad spenat. Servera den antingen med en stor hög färska, rensade räkor eller små bitar krabba i varje tallrik