Första gången gjorde jag med maizena då jag inte hittade majsmjöl i affären. 2 dl majsmjöl2 dl blandade fröer tex linfrön (Max 1/4 dl), solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön1/2 dl solrosoljaFlingsalt, ett par nypor2 dl kokande vattenRör ihop alla ingredienser, tryck ut på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av ett bakplåtspapper
Inget vetemjöl används, endast maizena, alltså helt glutenfria. Mamma har fått dille på en slags knäckebröd/chips som hon fick smaka av en kusin härom dagen
Här nedanför kan du läsa lite intressant fakta om de olika fröna jag använde mig av i knäckebrödet. Mina innehåller linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor utblandat med potatismjöl och maizena, därför räknas de även som helt glutenfria
Paj, ost, knäckebröd är ju traditionellt gott till dessa röda godingar. Den fallerar på havregrädden som ni allergiker får byta ut alt ta bort grädden helt och ta lite mer maizena
Så varje gång jag vill göra en plåt knäckebröd hädanefter tar jag bara 2 dl av blandningen, 1/4 dl rapsolja samt 3/4 dl kokande vatten och blandar ihop. 3 dl maizena (majsstärkelse). 3 dl maizena (majsstärkelse)
Om du bakar knäckebrödet i ett stort stycke, kan du bryta det i mindre bitar medan det är ljummet. Grädda knäckebrödet i 160° i ca 15-20 minuter eller tills knäckebrödet är helt knaprigt. 50 g Maizena Majsstärkelse