Total koktid kan ha blivit ca 3-4 timmar så det är ingen snabbmat precis, men klassiskärtsoppa med en stor hög senap är underskattad, underbar husmanskost som alltför sällan tillagas av min generation, men både farmor och mormor gjorde det ofta
Skölj ärterna och lägg dem i en bunke. Häll på så mycket vatten att det täcker. Ställ svalt ca 12 tim. Häll upp ärterna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten
Klassisk rätt som förr oftast åts på torsdagar efter ärtsoppan. Pannkakor - klassisk rätt av ägg, mjölk, och mjöl som steks i stekpanna ju tunnare desto bättre, även kallade tunnpannkakor
Klassisksvenskärtsoppa. Pannbiff med lök – en riktig svensk klassiker. Jag själv brukar inte laga svensk husmanskost så ofta, jag vet inte varför för det är så otroligt gott och det spelar ju an på alla mysiga minnen och varma känslor
Ugnspannkaka med bacon – fluffig pannkaka i ugn med små frästa baconbitar, en klassisk vardagsrätt. Överhuvudtaget blir det sällan svensk husmanskost även om vi tycker om det
Ugnspannkaka med bacon - fluffig pannkaka i ugn med små frästa baconbitar, en klassisk vardagsrätt. Överhuvudtaget blir det sällan svensk husmanskost även om vi tycker om det
Det är lustigt att om man tittar man i en äldre kokbok så ser man snabbt att det mesta man åt innehöll rikligt med grönsaker, ta tex ärtsoppan där man bara la i lite tärningar av rimmat fläsk eller en klassisksvensk köttsoppa där det är mer grönsaker än kött