Klassisk förrätt med rom recept

Klassisk Toast Skagen

Gör som på Stadshotellet - bjud på klassisk toast Skagen till förrätt. Dekorera medrom, dill och citronskivor
En kärleksfull meny

En kärleksfull meny

Till förrätt åt vi en klassisk toast skagen. Toppa med en klick löjrom samt garnera med dill och citron
Skagentårta

Skagentårta

En klassisk rensteksröra skulle nog funka perfekt. Den passar perfekt på buffébordet eller kanske skuren som tårtbitar med lite sallad som en förrätt
Gravad Älg och Dovhjort med olika kryddningar

Gravad Älg och Dovhjort med olika kryddningar

Tyckte nog själv bäst om den första som gav en destinkt smak, som är klassisk till vilt. Slutresultatet serverade olika jag med olika av smaksättningarna på julbordet på jobbet, som förrätt tillsammans med polarna och idag på lite lussemingel
Ostkakans dag

Ostkakans dag

Klassisk smaksättning på ostkaka är bittermandel. Receptet passar roligt nog lika bra att äta som en förrätt som en dessert, upptäckte vi på provsmakningsdagen

Nyårshelgen 2016

Klassisk nyårsdukning i vitt, silver och guld fick det bli. Förrätten bestod av en pepparrotsmousse med laxros, rom och kavringsströssel samt en getostcheesecake med karamelliserad rödlök
Intervju med Johan Kullberg

Intervju med Johan Kullberg

Dessert, äppelpaj rökt med äpple – klassisk dessert på grillen. Förutsatt att ungarna har tänder och gillar allt så hade jag nog börjat med en förrätt på rökta musslor och grillad pilgrimsmussla
Midsommar på Åland

Midsommar på Åland

Midsommarafton och vi börjar självklart dagen med en mimosa och hederlig klassisk frukost. Middagens förrätt
Västerbottensostpaj med romsås

Västerbottensostpaj med romsås

Vi var hemma på midsommarafton och åt god klassisk midsommarmat och i går var vi till mamma och åt ännu mera god mat
Middagsklubben no7

Middagsklubben no7

Maten skulle vara så in i väggen klassisk som det bara gick, därför körde jag helt på vårt vardagsporslin som vi fått av diverse släktingar som tröttnat på brunt, grönt och storblommigt

Räkcocktail med hemgjord Rhode Island

Perfekt för klassisk wienerschnitzel tänkte jag. Spar romen om den är god och fin. Det är alltid lätt att med en blick i backspegeln skratta åt rätter som varit
Middag förr och nu!re

Middag förr och nu!re

Jag gjorde en klassisk våffelsmet o bara tillsatte riven prästost o serverade sen med de klassiska tillbehören crème fraîche, rom, rödlök o citron
NYÅRS INSPO 2017

NYÅRS INSPO 2017

Såååå klassisk så. Förrätt och dessert så klart och tilltugg och snacks. Smördegskex med räkor rom & picklad rödlök, räkcoctail med citroncreme & överbakad kräftsoppa med saffran

Thörnströms kök

Klassisk smakkombination med blomkål och pilgrimsmussla och givetvis var rätten alldeles fantastiskt god