Pajen vi pratar om är en amerikansk kändis vid namn Keylimepie, säkert har du hört talas om den tidigare, som görs på kondenserad mjölk, äggulor och limesaft
Pajen smakar bäst till lätt sötad vispgrädde eller italiensk maräng, ja iallafall om du frågar mig. KeyLimePie är en storfavorit som både är söt och syrlig på samma gång
Jag föredrar den lite extra syrlig då det är maräng i kombination. - Blanda mascarpone, vispadgrädde, curd, limejuice, rivet skal, vaniljsocker, äggula väl i en bunke
Åter igen bakar jag keylimepie. Denna gången utan kokosmjölk och med massa massa lime. Istället för att servera den med grädde som jag gjort innan använde jag äggvitorna jag fick över från pajen till att göra en passionsfruksmaräng
Jag har även gjort den i en vanlig pajform med marängtopping, se bild längst ner. Även om denna lilla paj är väldigt söt pga den kondenserade mjölken balanseras sötman bra av limen
Vill man kan man även använda äggvitorna till ett marängtäcke ovanpå. Enda skillnaden var att de använde sig av keylime i stället för vanlig lime, men man tar vad man har
-) Nästa gång ska jag testa att spritsa på italiensk maräng och bränna av just innan servering. Skala limen med potatisskalare och pressa sedan ur juicen
KeyLimePie och cheesecake. Gudomligt god med sötsyrlig cheesecake och söt maräng på toppen. Jag tycker dock att det ska vara mer limesmak, så jag tar även med finrivet limeskal till skillnad från originalreceptet