Krämig kantarellsoppa med frisk smak av citron. 2 dl vitt vin. 2 dl vitt vin. Mamman i den här bloggen har svårt att hålla sig från skogen i dessa tider
4 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 3 schalottenlökar 2 msk smör eller margarin 3 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Servera gärna med ett torrt mousserande vin eller champagne. Alldeles len och full av kantarellsmak, serverad med smörstekta kantareller, vaktelägg och löjrom
Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min. 1 dl torrt vitt vin. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter färska kantareller 1 gul lök 3 msk Arla® Svenskt Smör ekologiskt 2 msk vetemjöl 1 dl torrt vitt vin 7 dl vatten 1½ msk kantarellfond 2 dl Arla® ekologisk vispgrädde ½ tsk salt 2 krm svartpeppar
Ta inte det allra sunkigaste vita vinet utan köp nåt medelbra alla fall. Fisk och Skaldjur ⁄ Förrätt ⁄ ReceptKantarellsoppa med pilgrimsmusslor, bacon och friterad purjo
Ta inte det allra sunkigaste vita vinet utan kör på nåt halvbra i alla fall. Kantarellsoppa. Kan som vintips nämna att Glen Ellen är ett riktigt prisvärt alternativ
Tillsätt vinet. Så kvällen till ära invigde jag dem med kantarellsoppa, som förrätt innan vi gick loss på det underbara lammet som också införskaffades i saluhallen på Tovedals