Kanderadfrukt- och nötblandning2,5 dl strösocker 2,5 dl vatten 1 msk glykos 8 krm ättiksprit 12 % 200 g blandade nötter (naturella) 200 g torkad frukt, skuren i små bitar (t ex tranbär och aprikoser)
På begäran kommer här receptet på de kanderade fikonen (eller annan frukt) som jag påbörjade igår. Häll sockerlagen över frukten och låt stå övertäckt i rumstemperatur till nästa dag
Jag har kanderat apelsinskal flera gånger med lyckat resultat, och har velat prova att kandera andra frukter, så nu har jag en sats fikon som ligger och kanderas för fullt
Om du vill göra egen kanderad ingefära kan du läsa hur man gör här. Till fruktcocktailen behöver du. Toppa med en dutt kokosskum och lite egenhändigt tillverkad kanderad ingefära
Kanderade popcorn med kanel & kokos. Servera med färsk frukt och bär. KampanjerDecemberkampanjerAlpha Plus fettsyror -15%Hud- och hårvård -20%JulbakskampanjPresenttips -15%Fyndhörnan
Jag hade kvar kanderade hasselnötter från nötchokladen med flingsalt, en bit mandelmassa och nougat hittade jag i kylskåpet och torkade fikon hade vi köpt hem som vi alltid har hemma på julen
Fullpackad av kanderadefrukter, sukat, coktailbär, russin och konjak (och med handen på hjärtat så brukar dosen konjak ökas liiite) är den lite av en smaksensation
Fördela i fina glas, dekorera med grädde, frukt eller kanderade nötter. I botten av mina glas hade jag lite hackade chokladdoppade nötter från ett tidigare inlägg och på toppen kanderade hasselnötter, även det mycket enkelt att göra
Kanderade mandlar eller smulade pepparkakor. En pannacotta kan varieras i det oändliga, både när det kommer till smaksättningar och toppingar, med allt ifrån kryddor, till bär, frukt och choklad
Socker och mjöl som smälts ihop och en blandas med kapris, torkad frukt och vinäger. Häll i 25 gram grovhackad kapris, 15 gram russin, 10 gram pumpakärnor/pinjenötter, 10 gram tärnad prosciutto och 10 gram kanderadfrukt (vi tog hackade syltade apelsinskal)
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Då gjorde jag den som en efterrätt med kanderade valnötter men har man ont om tid, redan är sockerstinn nog eller helt enkelt föredrar dem naturella så går det lika bra