Grädda marängernaiugnen, du kan köra båda plåtarnasamtidigt om du harvarmluftfunktion. De första marängerna kommer att vara vita , så om du villkan du trycka ut lite av smeten från spritsentills du ser att färgen kommer
Eventuellt kanman öppna ugnsluckanlite på glänt så de blir torra och fina. Vispa på hög hastighet så äggvitornablirtoppiga och så styva att du nästan kan vända bunken uppochner utan att de faller ut
Om man gör maräng med rårörsocker eller muscovadosocker kan den blilitesjaskigt grå i färgen, och inte sådär bländande vit och vacker som man gärna villha den
manKAN göra så. All smet kanskeinte får plats i påsen på en gång, så då är det bara att fylla på. Det är enkelt att göra maränger om manverkligen är noga och har tålamod att vispa, eller om man som jag har en kraftfull assistenttill hjälp
Du kanspritsa dom nära varandra eftersom dom inte flyter ut eller blir större iugnen. (i plastbunke kan det finnas fettrester och då blirintemarängerna bra)
Är det något mankan göra hemma, som är mycket godare än den köpta varianten, så är det maränger. Spritsa ut små minimaränger på bakplåtspapperklädda plåtar och grädda mittiugnen (har du varmluftsugn kan du ställa in alla plåtarnaiugnensamtidigt)
Marängernakanman göra några dagar innan, eller idag, så är de perfekta imorgon. En efterrätt som har allt, goda bär eller frukter, seg maräng, knaprigapistagenötter som både gömmer sigimarängen och som dekoration på efterrätten och så krämigfluffiglättvispad grädde
Släpper de lätt är de oftast klara, mankan behöva ta ut plåtarnaiolika omgångar. Månadens sötsak är citrus och då jag fick höra att födelsedagsbarnet hadecitron och hallon bland favoriternafick detta minblibakutmaning
Mankan ju torka dem längre iugnen om manvillha dem smuliga snarare än sega. Mankan också klicka ut smeten med tesked, men då blir de såklart intelikafina