Vi köper alltid Salma Lax i och med att mankan äta den rå utan förberedelser. Jag hatar när det är skitigt hemma och jag får nästan ångest när man kommer hem och det ligger kläder överallt, hundleksaker utspritt på golvet, disk från alla matlådor i diskhon, ja ni förstår kanske vad jag menar
Synd egentligen att man oftast gör det bara till jul, påsk och kanske midsommar. Jag valde att grava med en fiskkryddblandning som består av torkad dragon, dill, timjan, koriander och citronmeliss, men du kan ta vilken fiskkryddblandning som helst som du tycker om
Vad gäller kryddningen kanman ha i massor med godsaker i paketet med lax. Kortfattat kanman säga att det handlar om att man lägger råvaror i en påse, vakuumförsluter den och lägger ner den i ett vattenbad
Droppa över vodkan. I år har jag gjort två olika smaker på gravningen, dels en rödbetsgravad som jag gjort flera gånger tidigare men också en apelsingravad lax
Om man gillar vitlök vill säga. Gör en dubbel sats när du ändå håller på, det funkar finfint att frysa och det är godast att äta det ljummet, oavsett om det legat i frysen eller är nybakt
Om du vill variera smaken så kan du byta ut mandelmjölken till hasselnötsdryck eller kokosdryck. Blanda in chiafröna i krämen och ställ sedan det i kylskåpet i minst två timmar, men helst över natten så att fröna hinner suga upp så mycket vätska de kan
Om man så önskar kanman lägga en klick creme fraiche i soppan, när den hällts upp i tallriken. Då har jag dialys två dagar i rad och under det korta dialysuppehållet kan jag tänja lite på gränserna
Den här pajen går ju att förändra till det oändliga, mankan tillsätta dill i stället för purjolök, du kan använda kallrökt lax i stället för varmrökt, mankan göra en köttfärssås i stället för lax det är bara att använda fantasin
Därför har jag teamat upp med dem för att i två enkla och goda recept visa hur mankan få fram riktigt med smak ur dem och enkelt laga god och välbekant mat med dem
Se till att degen kan röra på sig ovanpå skivan innan man fyller på med tomatsås och fyllning. Den kan vara bra och en viss lättnad infinner sig när det faktiskt står klart att det varken är en sconesmix eller ”deg i exploderande rörtub” som ska utgöra min pizzabotten