Jag gillar verkligen idén medkalljästafrallor. Det är den perfekta helgfrukosten - nybakade frallor utan att behöva skramla med degbunkar, knåda deg och vänta på jästider
Det där medkalljästafrallor var ju på tapeten ett tag, sen vet jag inte riktigt vad som hände. De här små kompisarna är dessutom MJÖLKFRIA (hint, hint till min kompis Julia som just nu kämpar på med sin mjölkfria kost
Kalljästafrallor, hur gott är det inte med nybakat bröd. Nora är på disco, Astrid har en kompis som ska sova över här och lillan fick hänga med dom så jag och mannen blev helt plötsligt helt själva
Kalljästa, eller nattjästa frallor svänger man alltså ihop på kvällen, rullar och lägger på en bakplåt som får plats i kylskåpet (tips, de finns i mindre format att köpa på IKEA och eventuellt också på ICA), bullarna täcks med en ren kökshandduk/bakduk och får sedan stå i kylen över natten och jäsa
Ställ in bunken övertäckt med en handduk i kylskåpet över natten att jäsa. 6 dl grahamsmjöl. (Eller ca 12 timmar på dagen om man vill ha frallorna på kvällen). 6 dl grahamsmjöl
Börja med att smula ner jästen i en bunke. Det är inget mindre än ostfrallor och är inte det typiska frallor som man köper när det är dags att äta frallor en morgon eller eftermiddag eller när man nu äter frallor
Medanfrallorna jäser hinner man duka fram frukosten och bläddra lite förstrött i morgontidningen. Täck bunken med plastfolie och låt den jäsa i kylen under natten
Som jag skrev i förra inlägget så packade jag ihop frukost med nygräddade kalljästafrallor och lite annat gott och cyklade ner till simstarten och mötte upp bror och svägerska
Feber och te med honung får sammafatta veckan. För ett par veckor sedan gjorde jag de här hamburgebröden som egentligen är frallor, som egentligen är ett recept på rågbaguetter
Hittade ett recept på Jennys matblogg på kalljästafrallor. Så jag kastade ihop en deg och sedan när Åsa kom på förmiddagen mumsade vi alldeles nybakade frallor