Låt koka ihop några minuter och häll sedan såsen över fiskrullarna. Till servering. Mer rödspätta. Tillsätt grädde, kaviar och smula över fiskbuljongtärningen
Skölj spättorna under kallt vatten. Smaka av såsen med salt och citronpeppar och tillsätt gräslöken. Koka upp vinet tillsammans med fiskbuljongtärningarna
Serverad med klyftpotatis och en kallsås (exempelvis chilimajonnäs) samt ärtor eller haricots verts från frysen blev det så gott att vi öppnade en flaska vitt till
Ställ den gärna kallt några timmar, då gottar den till sig ännu mer. Till detta vill man ju helst ha en nystekt rödspätta, men det smakar fantastiskt gott även med stekta fiskpinnar och hemlagat mos och gröna ärtor, kalas
Det kallskurna är bra för att lugna vår iver medan den heta oljan som tidigare rymde potatisen nu har fullt upp med att tillaga champinjonerna i vitlök
Jag är en sucker för kalla enkla såser och framför allt till den sommartallrik som denna. Såsen som var en kallsås baserad på turkisk yoghurt blandades med röd rom, finhackad rödlök, dill, salt, peppar och lite socker för att få upp sötman något
När löken och äpplet är kallt, blanda ner i såsen och den är redo att serveras. Hacka löken och äpplet fint och stek dem mjuka i smör, ställ sedan kastrullen kallt så allt svalnar
Små saker som svamptoast in på småtimmarna, en kall öl, och nyttan av smör. Anledningen till att jag sparar lite grädde är att jag vill kunna ”spä ut” såsen om jag finner den för kraftig