Blanda ihop yoghurt, majonnäs och chilisås väl. Lax är ju alltid gott och det är väldigt lätt och praktiskt att tillaga en bit hel laxfilé på detta sätt
Rör ihop glazen och spara ca hälften i ny skål, ställ kallt. Lägg laxen med skinnet neråt. 1 kg laxfilé i bit med skinn. 1 dl sweet chilisås. Pensla laxen med glazen och sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills innertemperaturen är ca 48-50 grader. 1 kg laxfilé i bit med skinn. 1 dl sweet chilisås
Funkar även att servera med färskpotatis och en kall sås ( lite créme fraîche och Sweet chilisås). Vänd laxen i bröd- och ostmixen så att fisken är räckt runt om
Ställ kallttill servering. Inkokt lax är något som verkligen passar perfekt på buffébordet eftersom den ska ätas kall, och med andra ord med fördel kan förberedas både en och två dagar innan den ska serveras
Häll av i ett durkslag och skölj hastigt med kallt vatten. Tillsätt gärna en skvätt sweet thai chilisås för extra sötma och hetta som ger fin balans åt smakerna
Koka upp kokosmjölk, sweet chilisås, saffran och buljongtärning i en kastrull. Ingredienser för 4 personer400 gram laxfilé i fyrkanter2 dl mager kokosmjölk2 msk sweet chilisås0. 5 fiskbuljongtärning800 gram kokt kall potatis1 msk matolja1 msk sesamfrönsaltsvartpepparGör så härDela laxen i lagom fyrkanter. Lägg i laxen och låt den sjuda med tills den är färdig, ca 5-6 minuter. 400 gram laxfilé i fyrkanter. 800 gram kokt kall potatis