Enkla att lägga till i olika kakrecept. Dessutom veganska och utan raffinerat socker. Saffranspannkakor utan gluten och tillsatt socker, dessutom rika på protein
I fredags fyllde Tilde ♥ 2 år och igår hade vi kalas och i oss mumsade vi smörgåstårta och givetvis kakor och tårta, så därför blir det ett kakrecept även idag
I den förvarar hon alla sina kakrecept nedklottrade på hundratals små lappar, kaosartat intryckta i stora plastfickor – enligt henne själv ett mycket lätthanterligt system
Så var det dags att beta av alla kakrecepten från Eriks födelsedagsfika. Till ca 50-60 blommor behövs 225 g smör eller margarin 1½ dl socker 1 dl kakao 2 äggulor 4-4½ dl vetemjöl ½ krm bakpulver 1 påse Non Stop Sätt ugnen på 175°C Rör smör och socker till en jämn massa Tillsätt äggulor, kakao och mjöl, arbeta ihop till en deg (degen ska kännas mjuk och nästan kalddig, inte kompakt som vanlig kakdeg) Fyll kakspritsen med deg, sätt i valt munstycke (jag använde det med 8 kronblad och en plupp i mitten) Spritsa kakorna ganska tätt på en plåt UTAN bakplåtspapper (de fäster inte på bakplåtspapper) Dekorera med en Non Stop i mitten av varje kaka Grädda mitt i ugnen 10-15 min Foto