Sockrig mandelmassebotten ersatt av en med betydligt högre mandelhalt, översötad smörkräm utbytt mot en krämig dadelfyllning och hela kakan insvept i mörk choklad som rundar av det söta
Bred krämen på kakan och täck över den med plastpåsen igen och ställ i kylen till servering. Låt kakan kallna i en platspåse och rör samman krämen under tiden
Här har jag gjort en rawfoodkakamed botten på valnötter, mandlar och dadlar. Speciellt om jag gör något som är "mastigt" och "bygger på höjden" - som den här kakan
Hjälp till med en smörkniv eller slickapott för att få ut smeten över hela kakan. Den här kakan/tårtan bjöd jag några gäster på en ljummen sommarkväll på sambons familjs lantställe utanför Sundsvall
Paj med honungsrostade morötter på knaprigt smakrik quinoa- och mandelbotten. Eftersom jag har köpt hem en hel hög med olika roliga mjölsorter (jag gillar ju att experimentera som ni vet) valde jag att göra pajdegen efter mitt nya favoritrecept med quinoamjöl
) eller bakar en kaka som jag mumsar på. Lindt har en så fin chokladask som är fylld med Wienernougat. Så jag spånade på lite idéer och kom tillslut fram till att göra Wienernougat på karamelliserad mandelbotten
Kan med fördel förvaras i frysen. Mandelbotten. Mandelbotten. Mandelbotten. 100 gram mörk choklad, minst 70% kakao. Klä en form (jag använde en bakform 9 x 27 cm) med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen. 100 gram mörk choklad, minst 70% kakao