Ställ åt sidan att blanda i jambalayanpå slutet. Det är en nära kusin till den spanska paellan och man kan göra det som långkok, beroende på ingredienserna, eller som en snabbare variant där det är klart när riset har kokat färdigt och nästan all vätska har sugits upp
Jambalaya. Nästa vecka får vi nog köra en frysrensarvecka, för ojoj vad man spar på sig i frysen och vi har dessutom två frysar och nu är det fullt i båda
På senaste tid har jag testat en hel del nyskapande recept som kyckling äpple-curry (som ni för övrigt måste testa), Flygande Jakob, Het Jambalaya, Äppelkaka och Kreolsk gryta för att nämna några
Till min Asiatiska Jambalaya behöver du vitkål och morötter som du steker mjuka i smör, tillsätter purjolök julinne (finstrimlade) och rödlök i båtar låt gå en stund till de även mjuknar, sedan tillsätter du sesamfrön, sweet chilisås, soya, salt & peppar