Salta, peppra och bryn kotletterna i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. 4 fläskkotletter. 130 g blandad italiensk sallad. Receptet gäller för 4 port 4 fläskkotletter 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 4 dl bulgur 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche rivet skal av 1 apelsin 130 g blandad italiensk sallad
1,5-2 kg blandade bitar av lammkött, t ex bitar av lammbog, kotletter och lammstek. 1,5-2 kg blandade bitar av lammkött, t ex bitar av lammbog, kotletter och lammstek 1,5 kg potatis 2-3 rödlök 2 klyftor vitlök 400 g små frysta ärtor 2 dl vitt vin färsk rosmarin, repad olivolja salt svartpeppar
Resultatet av ett ytterst lyckat samarbete i köket, herr och fru Mårtenssons Italienskakotlett. Tåget tog oss denna gången mot de italienska smakerna när fyllningen blev inspirerad av basilika som vi hade i köksfönstret, vitlök och citron som låg i grönsakskorgen och mozzarellaosten som låg i kylen
Sist vi ställde in grytan i ugnen så var den laddad med ingredienserna till en italiensk klassiker, Osso Buco, fast med fläskkotletter istället för kalvlägg
Italiensk sallad. Fläskkotletter i krämig tomatsås. Stek kotletterna i olivolja på båda sidor i en stor stek panna (stek dem i omgångar), salta och peppra
Och visst passar det men ett glas italienskt kraftigt rödvin till. Masera in olivoljan och rosmarinen i kotletterna, stek på medelvärme 2-3min per sida, avsluta med att salta och peppra
Det blir italienskt tema på maten, återkommer förstås med recepten. Att bara steka fläskkotletter rakt upp och ner är kanske inte så kul men att lägga dom i en tomatsås är roligare
ITALIENSKAFLÄSKKOTLETTER. Låt kotletterna småputtra i en sås av tomater, pressad citron och kryddor. Servera kotletterna med pasta eller ris på italienskt vis
chorizo, italiensk salami, prosciutto, lufttorkad både karré och kotlett, hyvlad parmesan, färskost med smak av vitlök, kex, cocktailtomater, jordgubbar och kiwibitar
Jag läste om det i en italiensk kokbok, originalreceptet såg med all säkerhet annorlunda ut, med åren har receptet gjorts om och anpassats till vad jag har hemma