Inkokt recept

Ingas inkokta päron

Ingas inkokta päron

Koka upp vattnet med sockret, citronsyran och den valda smaksättningen. Stöt saffranet i mortel om det inte är finstött redan
Inkokt röding med stenromssås

Inkokt röding med stenromssås

4 port. 1 röding i 1-kilosklassen. 1/2 citron, skivad. 1/2 gul lök, skivad. 1 morot i julienne stavar (fina smala stavar)
Inkokt lax med skarpsås

Inkokt lax med skarpsås

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Ett enkelt och gott recept. 4 portioner600 g laxfilé av mittbit utan skinnLag
Inkokt makrill med ättika

Inkokt makrill med ättika

Rensa fisken och ta bort huvud och fenor. Skölj. Skär den i 3 cm tjocka skivor. Koka upp lagen och lägg i fiskbitarna och låt sakta koka i 10 minuter
Inkokt lax med räktopp

Inkokt lax med räktopp

Lag. Skala och skiva löken. Koka ihop vatten, lök, lagerblad, pepparkorn, salt, ättikssprit och socker i 5 minuter
Inkokta päron

Inkokta päron

På sambons släktgård växer det gråpäron i ett träd. Jag älskar att bara äta dem som de är men de blir snabbt dåliga och är svåra att njuta av under en längre tid
Inkokt lax

Inkokt lax

400 gr laxfilé, med skinn. 1-2 l vatten. 1 fänkål. 2 stjälkar selleri. 1 gul lök. 5-6 stjälkar bladpersilja. 2 dl vitt vin
Inkokt lax med täcke

Inkokt lax med täcke

Inkokt lax är ju bara såå gott och än en gång ett recept som är enkelt. En perfekt rätt till buffébordet
Inkokt makrill med dillsås

Inkokt makrill med dillsås

Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkokt makrill. Inkokt lax är vanligt förekommande, men jag inbillar mig att inkokt makrill inte är lika välkänt

Inkokta päron

Sockerlag. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och -frön i en gryta tillsammans med vatten, socker, citronsaft, stjärnanis och kanel, och koka i 20 minuter
Inkokt torskrom

Inkokt torskrom

Slå vatten, salt och dillfrö i en kastrull. Skölj av torskrommen och lägg den i kastrullen. Sätt på ett lock och värm mycket försiktigt
Inkokt lax

Inkokt lax

Ingredienser Portioner. 4 500 g färsk lax utan skinn Inkokningslag 1 gul lök 1 citron 6 dl vatten 2 dl vitvinsvinäger 20 vitpepparkorn 1 kruka dill 1 lagerblad 1 msk salt Till servering potatis inlagd gurka dillmajonnäs Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 bit(ar) laxfilé(er) , ca 150 gr/st, portionsbitar Lag 1 l vatten 4 st lagerblad , 4-5 15 st kryddpepparkorn , 15-20 1 st gul lök 1 st morot 0,5 dl ättiksprit , (12%) 1 msk äppelcidervinäger 1 msk salt 0,5 kruka(or) färsk dill , stjälkarna från dillen som används till såsen Dillsås 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs 0,5 msk äppelcidervinäger 0,5 kruka(or) färsk dill , 1 knippe 1 krm salt , krydda efter smak 1 krm peppar , krydda efter smak Tillbehör 4 st ägg 24 st räkor Köp receptet