För ett tag sedan fick vi leverans av Brobergs fisk med fiskar jag aldrig tillagat bl a ryggfilé av Långa och Marulk så gissa hur sugen jag då var på fisk
Det var hur mysigt som helst. För er som undrar vad teriyaki är så är det ett ord man använder inom japansk matlagning när strimlat kött eller fisk stekt eller grillas i en söt sojamarinad
Eller hur. Det är ju ingen hemlighet att jag älskar att laga mat i ugn, gratänger som man kan förbereda och som sen sköter sig själv i ugnen kan vara bland det bästa som finns
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Jag testade med lite tunnare äggnudlar denna gång och den blev hur gott som helst. Sesamolja får man smaksätta med i små doser eftersom den lätt kan ta över i smaken
Jag har till slut bestämt mig för att helt enkelt beskriva ungefär hur jag gör för att spara tid och vilka rätter jag tycker är snabba i förhållande till hur bra måltider man får
Jag kommer även att tipsa om hur du kan anpassa maträtterna och till exempel göra mejerifritt eller hur du kan variera dem för att passa olika behov och önskemål
Men säg mig- hur många lagar rätten hemmavid. Man behöver inte gå omvägen med att att köpa färsk sill och själv salta den, även om den gode Leif Mannerström anser detta vara den överlägset bästa starten
Jag minns fortfarande hur jag njöt av den där måltiden i min självvalda ensamhet någon timme senare, när jag hade lägenheten alldeles för mig själv och alla fransoser hade gått ut på stan för att roa sig
Kirrin, Isi och Filo är tre riktiga hjältar och de gav mig både svar på tal och massor av bra tips på hur de tror att man kan göra vegomat godare och tillgängligare för fler kids som de själva
Aubergine, squash, paprika, färskbroccoli och gul lök i bitar på en plåt. Det kan ta allt från 10-30 minuter beroende på hur stora bitar man har och hur länge man har stekt dem i stekpannan
Salta, peppra med svartpeppar, krydda med kryddor som man tycker om, jag använder ofta italiensk salladskrydda, smoked paprika och lite cayennepeppar och färsk timjan är också jättegott att ha på, och blanda runt