Hur mycket vi än försöker att bryta ner, ta en sak i taget så känns det inte som om det räcker. Och det är lite svårt när man samtidigt ska försöka göra en skafferirensning
Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Även om maränger är gott så kan man ju inte görahur många som helst. Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs
Vi lever i ett lite väl avlångt land ibland, eller hur. Det kommer att komma en paj med en mer traditionell vaniljkräm snart men det här sättet att göra krämen på tilltalade mig och överraskade på ett positivt sätt
Jag vill inte heller påstå att jag vet hur drömmarnas bakverk smakar. Blanda dem med smält smör och tryck ut i en springform (man kan förstås också använda sin Darth Vader-kakform, men det blir lite knepigt att fördela smulorna uppåt kanterna i hjälmen)
Börja med den mindre mängden socker och smaka av för att justera hur syrlig du vill ha fyllningen. Hålet placerade jag lite högre upp så att den nedre delen på min botten är lite tjockare än den övre, men det behöver man inte göra utan den kan placeras i mitten
Beräkna ca en dl grädde per person – beroende på hur stora pannacottor ni vill ha. Men såhär i juletider gör jag den gärna alldeles gyllene saffransgul med ett tunt lager vackert röd gelé på tranbär eller lingon