Hur blir man brun recept

Hur blir fläsksvålar till?

Hur blir fläsksvålar till?

Så fiskar man upp den innan den har blivit brun och låter den rinna av på papper. På kostdoktorn skrev jag för en tid sedan om fläskstek och hur jag tyckte det smakade bättre när man tog bort den hårda svålen från steken
Bruna bönor

Bruna bönor

Hur mycket som behövs beror på bönorna, ibland behövs ingen redning, men oftast behöver man tillsätta någon matsked
Ugnsbakade bruna bönor

Ugnsbakade bruna bönor

Om man tvekar om hur mycket vatten man ska tillsätta är det bättre med för torrt och sedan späda med lite varmt vatten
Brun sås från morbror Kalle

Brun sås från morbror Kalle

Nej just det, inte alls bra - det kvittar hurman pillar med rekvisita, redigerar och är kreativ, det blir ändå bara en brun sås

Bruna fingrar...

Lite tveksam dock hur det kommer gå för sellerin & fänkålen men det är bara att vänta, testa & se. Nu längtar jag tills kvällarna blir varmare så man kan sitta därute på fina altanen & njuta av allt som förhoppningsvis kommer växa i lådorna & slingra sig upp längs spaljeén

Kanonbra brun utan sol!

Man är oftast inte alls beredd på HUR blek man faktiskt är. Ville exprimentera och se hurbrun jag kunde bli

Bästa BRUN UTAN SOLEN

Du ser ju verkligen HUR bleka mina ben var innan. Den blir nämligen brun på bara en timma. Blir verkligen skitbra
Okej, den bruna maten blev det till #middag

Okej, den bruna maten blev det till #middag

Crock-Pottad kotlettrad med vilda fantasier (se här hur det gick till), såsen med en rejäl skvätt björnbärsbalsamico och grädde, den mjukade löken från såstillverkningen (skulle slängas med löken smakade ljuvligt av balsamicon) och smörkokt rödbeta
Socker - vilket ska man välja? - Del 3

Socker - vilket ska man välja? - Del 3

Man talar även om GI, som står för glykemiskt index, och det anger hur hög blodsockerhöjning man får inom en viss tid och hur länge blodsockerhöjningen håller i sig
Anledningen till varför bloggen blir lidande......

Anledningen till varför bloggen blir lidande......

Det här är ju ändå en matblogg så att skriva om vårt husbygge är ju inte aktuellt men däremot hur mitt kök blir tänkte jag berätta om, det har ju verkligen allt att göra med min matlagning

St Tropez – Brun utan sol

Nu har man tillsatt doftnoter som även påverkar hur du mår. Som ni ser, blirman bara lätt gyllenbrun och ser bara fräschare ut
Chaga (Sprängticka)

Chaga (Sprängticka)

För att få ut de fettlösliga ämnena (betulin, betulinsyra och fytosteroler) i Chaga kan du göra en tinktur, alltså ett alkoholutdrag, av pulvret som blir över