Så fiskar man upp den innan den har blivit brun och låter den rinna av på papper. På kostdoktorn skrev jag för en tid sedan om fläskstek och hur jag tyckte det smakade bättre när man tog bort den hårda svålen från steken
Jag har självlockigt hår som lätt blir frissigt. Hurman använder den. När man sedan är klar och har följt instruktionerna noga får man en jämn och fin gyllenbrun solbränna
Lite tveksam dock hur det kommer gå för sellerin & fänkålen men det är bara att vänta, testa & se. Nu längtar jag tills kvällarna blir varmare så man kan sitta därute på fina altanen & njuta av allt som förhoppningsvis kommer växa i lådorna & slingra sig upp längs spaljeén
Crock-Pottad kotlettrad med vilda fantasier (se här hur det gick till), såsen med en rejäl skvätt björnbärsbalsamico och grädde, den mjukade löken från såstillverkningen (skulle slängas med löken smakade ljuvligt av balsamicon) och smörkokt rödbeta
Man talar även om GI, som står för glykemiskt index, och det anger hur hög blodsockerhöjning man får inom en viss tid och hur länge blodsockerhöjningen håller i sig
Det här är ju ändå en matblogg så att skriva om vårt husbygge är ju inte aktuellt men däremot hur mitt kök blir tänkte jag berätta om, det har ju verkligen allt att göra med min matlagning
För att få ut de fettlösliga ämnena (betulin, betulinsyra och fytosteroler) i Chaga kan du göra en tinktur, alltså ett alkoholutdrag, av pulvret som blir över