Rosta bröd, använd pepparkaksform så att du får en fin smörgås utan kanter, lägg ett salladsblad på varje brödbit, lägg på skagenröran och till sist garnera med dill, stenbitsrom och några räkor samt paprika
Jag har testat många, både hemmagjorda och köpevarianter men den här är bäst enligt mig. Igår använde jag den till ägg och så gjorde jag även tunnbrödsrullar med skinka och skagernröra
På bilden har jag tagit kyckling som jag stekt i min hemmagjorda, ekologiska tandoorikrydda, tomat, gurka och raw cream cheese och lindat in det i ett salladsblad
Jag steker tunna skivor kycklingfilé i hemmagjord tandoorikrydda och serverar sedan i ett salladsblad tillsammans med grönsaker och en klick raw cream cheese som jag gjort i förväg (eller vanlig cream cheese såklart)
Skagenröra (Köpt eller hemmagjord). Skivade ägg. Skagenröra (Köpt eller hemmagjord). 4 st Hackade ägg. (Använder du Hönökakor så lägger du ihop 2 och 2 så det formar en cirkel). 4 st Hackade ägg
Till förrätt gjorde vi en Toast Skagen medhemmagjord majonnäs förstås, se recept här. Lägg upp ordentligt medskagenröra, toppa med stenbitsrom och en citronskiva
Men jag som älskar räkor, och speciellt skagenröra, fastnade för Annes recept på skaldjursröra för det var helt annorlunda mot det tradionella som de flesta gör
Här finns recept på mina hemmagjorda kryddblandningar. Minipajer medskagenröra, avokado och ruccola. Den innehåller mörk choklad, äggvita, vispgrädde och är smaksatt med kardemumma och apelsin
Hemmagjorde glutenfria mazariner och så en cheesecake med saltkolasås och popcorn. Och jag är ju sån, ni vet, att jag gärna gör hemmagjord sill och röror och så vidare
Laddad med ny energi. Hemma igen efter två härliga dagar i Uppsala. Att komma till Uppsala där solen lyste och våren ligger så mycket närmare var riktigt härligt