Häll glasskrämen i en lämplig form, som rymmer ca 1 1/2 l. Bjud glassen, som bör tinas ca 30 minuter i rumstemperatur innan den ska ätas, till salladen
Konsistensen blir inte lika len och krämig som traditionell glassutan är lite isigare som sorbet, vilket dock passar underbart gott med den fräscha syrliga smaken från rabarber eller lemon curd
Om du väljer att äta den i tallrik kan du förstärka med glass, grädde eller mandelbiskvier. Egentligen finns det ingen anledning att köpa färdig nyponsoppa
Skönt och svalka sig med glass och vad är inte godare om inte hemlagadglass. Den här glassen är lika god som den ser ut,riktig fräsch glass att avnjutas nu när det blivit så varmt
Det var mamma som stod för matlagningen och middagen var så gott som alltid hemlagad från grunden. Friterad banan med lönnsirap och glass var en efterrätt, som direkt blev en favorit
Min hemlagade Milk Tart med sydafrikanska handgjorda souvernirer i bakgrunden. I receptet är det Rooibos syrup som tillbehör (kokad av vatten socker och en tepåse), men jag föredrar glass och färska eller frysta bär
Till desserten hade en annan gäst, uppenbarligen mycket duktig på bakning, förfärdigat väldigt goda kolasmakande tunna brödkorgar som fylldes med glass
Vi åt hemlagad trerättermiddag, drack lite gott, spelade Ellen Degeneres "Heads up"-spel, pratade om roliga minnen, och såg så klart fyrverkerierna vid tolv