11 dl strösocker . 12dl mjölk. 1 1 1/2dlvispgrädde. 1 1 dl glukossirap. 1 2 msk vaniljsocker . 11-2 tsk mald kanel. 12-3dl mosade bär eller sylt. 1 2dl finhackad choklad. 1 2-3 msk likör . 12 msk punsch och 1/2dl hackad mandel. 1 2 msk pulverkaffe och 2-3 msk rom eller konjak Vispa samman äggulor och socker. 1Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då
I ett tidigare inlägg skrev jag om hemgjordglass med nutella och valnötter. Även om det var helt fantastiskt gott så måste man ju prova andra smaksättningar och inför påsk provade jag daimglass och den fick det bli till fikat på påsklunchen
Om du vill imponera på gästerna, familjen, nära och kära – eller bara unna dig själv nått riktigt gott så föreslår jag att du gör den här superenkla glassen
Servera glassen med extra färska jordgubbar, grädde, chokladlarn eller vad du vill. Helt ljuvlig är den här jordgubbsglassen, som jag tycker du ska passa på att göra medan det fortfarande finns svenska jordgubbar att få tag på
Starta glassmasinen och häll ned den kylskåskalla massan. Kör tills glassen är klar. Servera genast eller stoppa in den i frysen om du vill ha en fastare glass