Ta ut köttet, lägg över i folie och häll över den goda skyn från ugnsformen, stäng foliet. Om Cassiopeja fick bestämma så tyckte hon att vi kunde kalla fläskytterfilén för ”en het köttbit” hihi
Ta upp köttet ur formen och låt det vila i folie under tiden såsen förbereds. Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Fläskytterfilé är en mör, saftig god köttbit, dessutom inte så dyr, som blir kanon efter ett par dagars marinering, perfekt att bjuda på eftersom det mesta går att förbereda
Sätt på ugnen på 125-150 grader. Ställ sedan in den i ugnen i en ugnsfast form och köttet ska uppnå en innertemperatur på ca 70 grader, här använde jag en kött termometer. När filen är färdig så låt köttet vila i folie i ca 10min, sedan skär du upp det i lagom stora bitar och strössla sedan baconet över, innan du servera
Fläskytterfilé receptet har jag lånat av ett par vänner som bjöd oss på denna goda sojamarinerade helstektafläskytterfilé tidigare i år när vi var där på middag
Lägg så filén i en ugnsfast form och in i. inlindad i folie. ca 1 kg fläskytterfilé. ugnen till 72 grader, går ganska fort, ca 20 min. ca 1 kg fläskytterfilé
Ställ köttet i en ugnsfast form, stick in en köttermomter i den tjockaste delen. Sätt ugnen på 200 grader. Linda in köttet i folie och låt vila i ca 10 minuter innan du skär upp det
Baka hela köttbiten i ugnen i 150 g i ca 30-45 minuter och låt den därefter vila ca 10 minuter i folie. Låt hattarna baka i ugnen tillsammans med köttbiten i ca 15 minuter. Lägg till sist på de ugnsbakade champinjonerna 600 g fläskytterfilé