Idag, årets första dag, har vi njutit av en riktigtsaftig, mör och god helstekt fläskytterfilé. Sätt köttet i en smord ugnsform och lägg baconskivorna ovanpå så de täcker filén runtom, medbaconskarven neråt
Tänk på att bacon är salt så var lite sparsam med saltet. Oftast är det korv och makaroner på måndagar eftersom jag jobbar sent och Leif ska försöka laga mat när han kommer hem med trötta, hungriga barn
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Lovade ju att visa er mammas födelsedagsmiddag som hon önskade i fredags. Det blev kallskuret kött och potatisgratäng och som alltid vill hon ha en varm gräddsås till så hon fick som hon ville
Men jag gillar chilipassionerad bättre, vilket stämmer bra överens med smaken också, så så fick det bli Egentligen skulle jag ha serverat kantareller också till idag men efter att ha stått i en lång bilkö och hämtat barnen sent så fick det bli snabbast möjliga och tillbehör som halverade ugnspotatis, en klick CF och hemodlad sallad
Helstekt fläskytterfilé. Det har blivit väldigt enkla och snabba middagar i veckan då jag haft hela köket belarmat med pyssel och godistillverkning och en salig oreda överallt
Krydda med rosmarin och timjan runt om. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn fläskytterfilén på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta
Han bestämmer fläskytterfilé med pommes frites varje gång det är hans vecka. Den slutar på något sätt alltid med att rätten poppar upp i någon annans vecka
Servera tillsammans med kokt potatis och en god sallad, gärna med några björnbär i. . Fläskytterfilé är en mör, saftig god köttbit, dessutom inte så dyr, som blir kanon efter ett par dagars marinering, perfekt att bjuda på eftersom det mesta går att förbereda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.