700 g fläskfilé, svensk putsad. Fläskfilé700 g fläskfilé, svensk putsad 2 klyftor vitlök, hackade 2 msk soja 2 msk honung 0,5 tsk salt 1 krm peppar. Hasselbackspotatis12 potatisar, av valfri sort 3 msk smör 0,5 dl ströbröd 0,5 tsk salt
Salta och peppra. Ca 600 g fläskfilé. 1Salt och peppar. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
Så idag bjuds det på Hasselbackspotatisochfläskfilé hemma hos oss. n och Netflix. Tips Servera tillsammans med Hasselbackspotatis eller potatisgratäng, bönor, svamp morötter eller andra goda grönsaker
Servera gärna tillsammans med en fräsch, krispig sallad och nybakade hasselbackspotatis. Idag är jag ledig, och imorgon jobbar jag min sista dag innan det äntligen är dags för semester
FläskfilénBlanda ihop soya, grillkrydda, salt och peppar, rensa fläskfilén så att den ser fräsch ut. Det blir så mycket lyxigare med hasselbackspotatis, för den som inte har den tiden kan man ju bara ugnsrosta potatisen i skivor med lite salt och smör
Vi gjorde hasselbackspotatis till och en god sallad. Putsa fläskfiléernaoch skär några snitt en bit ner i köttet och bryn dem runtom i en stekpanna med smör tills de fått fin färg
Helstektfläskfilé med hasselbackspotatisoch Bearnaise. Tog för ovanlighetens skull ledigt från köket i dagarna två och igår tog mannen över kastruller och stekpannor och trollade fram detta
Och den var busenkel att göra, vilket jag gillar. M fick hasselbackspotatis till. Jag hade ner allt i en vid kastrull, lät det koka upp sedan lät jag såsen sjuda på låg värme i 15-20 minuter, sen silade jag av såsen och serverade den till helstekt fläskfilè och tomat & mozzarella salladen
HelstektFläskfilé med hasselbackspotatisoch portvinssås gjorde hon och det var sååå gott. Som ni vet har vi haft lite problem med datorerna här men jag fick en gammal dator av min pappa som jag plockade ur hårdisken på och lade in min så man kunde komma igång på en gång
)Nu på kvällen lagade jag en så gagagaga god sås, ett recept från Monigue Forslunds kokbok "LCHF för hela familjen" till det serverade jag hasselbackspotatis,rostad palsternacka, kokt majs ochhelstekt fläskfilè
Skiva filén och servera den med mango chutneysåsen, sallad och förslagsvis hasselbackspotatis. Min storebror älskar tzatziki så det fanns som alternativ till mango chutneysåsen och passade, som vanligt, väldigt bra till kött