Dekorera med färska hallon och citronmeliss. 1färska hallon. 1Citroncurd6 g gelatin (2 st) 150 g citronsaft (1,5 dl) 120 g ägg (2 st) 15 g äggula (1 st) 85 g strösocker (1 dl) 150 g osaltat smör, kallt och skuret i små kuber. 1Dekoration färska halloncitronmelissLemoncurd
Jag, barnen och mormor var till Björka Trädgårds Höstmarknad och vi gick tipsrunda för barnen, käkade glass samt grillad majs och undertecknad shoppade två hösthallon med stora fina bär till trädgården
Jag tycker verkligen hallon och citron är en ypperlig smakkombination, passar perfekt ihop med hallonens söta, fina smak och citronens (i det här fallet lemoncurdens) syrliga smak
Fast jag ska erkänna att det tidigare bara varit lemoncurd som jag pillat med hemma. När jag fick idéen till en ny tårtkombo var halloncurd ett måste (lugn, bara lugn tårtan kommer också)
Vispa samman ägg, socker, skal och saft från citronerna/lime/apelsin eller saften från hallon/blåbär i en kastrull, låt detta nästan koka upp under vispning, men absolut inte koka
Min favorit fyllning i tårta är kombinationen hallon och citron. Jag passade på att ta lite bilder medans jag lagade lemoncurden, så håll i hatten, här kommer receptet