Höstgryta. Jag var ute häromdagen och kom hem med en hel korg fylld av fårticka, taggsvamp och trattisar så det blev naturligtvis en härligt höstlig gryta medsvamp till middag igår
Så när jag lagade denna höstgrytamed kyckling och svamp, där det i orginalreceptet står att man ska använda champinjoner, använde jag mig av svärfars torkade kantareller
Tillsätt enbären och låt dem fräsa med någon minut. Låt svampen rinna av. Smaksätt med lingonsylt. Servera med kokt potatis och t ex rårörda lingon och kokta grönsaker
Lägg svamp och morötter i grytan och smaksätt med salt och peppar. Späd ev med mer buljong. Hetta upp margarinet på medelvärme i en stor gryta och bryn köttet i grytan, skuret i tärningar på ca 2 x 2 cm, ca 10 minuter. Pudra över mjölet och låt bryna med 2 minuter. Värm grytan på medelvärme ca 15 minuter tills den är genomvarm
Har man inte älghögrev så går det lika bra med högrev av nöt. Många är nu ute och plockar lingon, svamp och är på älgjakt så här kommer en god gryta som passar i höstmörkret