Det blev två burkar bönor som nu ska jäsa i rumstemperatur 8-10 dagar och det blev tre burkar gurkinläggning av 1 kg gurka. 3 till inläggningsättika, alltså i detta recept 2 dl + 2 msk ättika till 3 dl+3 msk vatten. 3 till inläggningsättika. 2 msk ättika
Jag och J har gjort en gurkinläggning som kommer att kallas Sjöstadsgurka. Häll i ättika och kryddor. 10 små delikatessgurkor20 vitpepparkorn ett knippe dill3 dl vatten1 dl ättika40 g socker 40 g saltVärm upp vattnet och smält socker och salt. 1 dl ättika
Häll över ättikan. Susannes inlagda gurkor 2 kg Inläggningsgurkor2 msk gula senapsfrön 1 kg socker ½ dl salt (75 g) 1½-1,6 dl ättika 24% 1 hel pepparrot ca 7 cm. 2 msk gula senapsfrön 1 kg socker ½ dl salt (75 g) 1½-1,6 dl ättika 24% 1 hel pepparrot
Jag har googlat efter engelska, franska och svenska gurkinläggningar. Alla recept är helt olika, ibland innehåller de socker och ättika, ibland inte, ibland ska det vara salt eller vinäger, ibland vin och ibland alltihop