Gurkinläggning ättika recept

Skånsk ättiksgurka

Skånsk ättiksgurka

Det blev två burkar bönor som nu ska jäsa i rumstemperatur 8-10 dagar och det  blev tre burkar gurkinläggning av 1 kg gurka. 3 till inläggningsättika, alltså i detta recept 2 dl + 2 msk ättika till 3 dl+3 msk vatten. 3 till inläggningsättika. 2 msk ättika

Körsbärsblommor och sjöstadsgurka

Jag och J har gjort en gurkinläggning som kommer att kallas Sjöstadsgurka. Häll i ättika och kryddor. 10 små delikatessgurkor20 vitpepparkorn ett knippe dill3 dl vatten1 dl ättika40 g socker 40 g saltVärm upp vattnet och smält socker och salt. 1 dl ättika

Semester ett liiiitet tag till

Snabbfixad gurkinläggning). Skölj och varva sedan gurkskivor, en nypa socker, en skvätt ättika, persilja och vitpeppar i en glasburk
Gurkinläggning

Gurkinläggning

Till detta receptet behöver man inte koka någon lag, utan lagen sköter gurkorna själv om, ihop med ättikan, sockret och saltet
Gurkinläggning - En av årets höjdpunkter!

Gurkinläggning - En av årets höjdpunkter!

Häll över ättikan. Susannes inlagda gurkor 2 kg Inläggningsgurkor2 msk gula senapsfrön 1 kg socker ½ dl salt (75 g) 1½-1,6 dl ättika 24% 1 hel pepparrot ca 7 cm. 2 msk gula senapsfrön 1 kg socker ½ dl salt (75 g) 1½-1,6 dl ättika 24% 1 hel pepparrot
Inlagd (salt)gurka med örter

Inlagd (salt)gurka med örter

Jag har googlat efter engelska, franska och svenska gurkinläggningar. Alla recept är helt olika, ibland innehåller de socker och ättika, ibland inte, ibland ska det vara salt eller vinäger, ibland vin och ibland alltihop
Vi laddar inför vintern

Vi laddar inför vintern

De bästa gurkinläggningarna vi någonsin har ätit är de som Ankis mor gjorde, det är ett tydligt smakminne för oss båda