Julaftons morgon är för mig förknippat med smaken avjulskinka. Vi köper färdigkoktjulskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljera skinkan
Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Hur man går tillväga när man kokar skinkan har vi skrivit om i ett tidigare inlägg och det hittar du här, tillsammans med en lite annorlunda variant avgriljering med örter, soja och honung
Koka julskinkan själv eller köpa färdigkokt. Pga att den var helt borta var det svårt att få griljeringen att stanna kvar när man skar upp skinkan och jag som älskar just denna fettrand saknade den på smörgåsen under senapen
Om den tillagade julskinkan har griljering, skrapa bort den först. Smaka av med kryddor och socker. Trasa skinkan och lägg ut köttet i en ugnsfast form
Griljering. Det är värt att investera i en digital utav bra kvalitet då de annars kan visa fel på flera grader och i värsta fall så står du där med en torr skinka
Griljering. Åja, nummer ett på listan är julskinkan tätt följt av julgranen och julklapparna. Så hur får man då kungen av julen att bli så där rackarns god att allt annat känns onödigt